• Viisi Tähteä -Arkisto

Maatilatori

Eat&Joy Maatilatori

Suomalaisten pientuottajien huippuraaka-aineet, lähiruoka- ja luomutuotteet ovat pääosassa Helsingin Lasipalatsissa sijaitsevassa ruokakulttuurihankkeessa, Eat&Joy Maatilatori -myymälässä.

Eat&Joy Maatilatori keskittyy pohjoisiin, sesongin huippumakuihin ja mahdollisimman prosessoimattomaan täysruokaan – lähi- ja luomutuotantoon.

Tarjolla on noin 150 eri tuottajalta tuore-, kuiva-, savu-, säilyke-, pakaste- ja mm. vakuumiin pakattuja ruokatuotteita: kyyttö-metsälehmän, suomenlampaan, villiporon, viljapossun ja rotupuhtaan villisian lihaa, kukonpoikia, Inarinjärven ja Saimaan kaloja, mätejä ja savustettuja erikoisuuksia, luomu- ja villivihanneksia ja -yrttejä, alkuperäisjuureslajikkeita, marjahilloja, sieniä, pienjuustoloiden erikoisjuustoja, kirnuluomuvoita, erikoisjogurtteja, pienpanimoiden limonadeja, siidereitä sekä maistelu- ja erikoisoluita, luonnonvettä, juureen leivottuja luomutäysvilja- ja -ruisleipiä, luomunäkkileipiä, luomujauhoja, luomumyslejä sekä mm. luomujäätelöä, -makeisia ja artesaanisuklaita. Myös huippukokkien kuratoimia suositustuotteita ja reseptiikkaa.

Eat&Joy Maatilatorin makuneuvonantajana toimii lähiruoan pioneeri, keittiömestari Markus Maulavirta. Olut ja ruoka -tietoa jakavat Olutkulttuuri.fi -sivuston tuottaja Heikki Kähkönen sekä Eat&Joy Maatilatorille kutsuttavat olut- ja panimovieraat.

Myymälän suunnittelusta on vastannut muotoilija Harri Koskinen. Maatilatorin graafisen ilmeen on suunnitellut Kairo.

Puhdas ruoka kuuluu perusoikeuksiin. Ei E-koodeile! No nasties!

 

Hyvän makuisen, turvallisen ja ekologisen ruoan ystävät

Eat&Joy Maatilatori on saavuttanut nopeasti paljon ystäviä. Haluammekin korostaa yhteisöllisyyttä – myymälämme on paikka, jossa voi tavata ystäviä, ja saada uusia ystäviä.

Me myymme ruokaa, jonka rikas ja raaka-aineelle ominainen maku on huipussaan – ja siksi moni haluaa jakaa sen kokemuksena muiden kuten perheen ja ystävien kanssa. Ruoka yhdistää. Ruoan tekeminen muille on välittämistä. Ruoan jakaminen on rakastamista.

Moni Eat&Joy Maatilatorin ystävistä haluaa jakaa ruokakokemuksensa myös tähtimyyjänä ja suositella asiakkaille uusia makuelämyksiä. Mukana on myös joukko Suomen keittiömestareiden huippuja.

 

Eat&Joy Maatilatorin arvot

Alla mainitut arvot ovat se pohja, jolle Eat&Joy Maatilatorin toiminta perustuu. Ne edustavat yhtiön omistajien n. 10 vuoden yhdessä tekemisen ja yhteen hitsautumisen prosessia, jossa jokaisella on ollut annettavaa - joskus näkijänä ja pohtijana, joskus opponenttina, joskus tiedon hankkijana ja yhdistelijänä, joskus hyvänä kuuntelijana.

Uskomme, että Eat&Joy Maatilatorin arvot ennustavat tulevaa ja kestävät aikaa. Ne luovat itseohjautuvasti yrityskulttuurimme toimintatavat, eivätkä ne vaihdu esimerkiksi talouden eri suhdanteissa, eri kohtaamisissa ja tilanteissa, eri henkilöstä toiseen.

Eat&Joy Maatilatorin arvot ovat samanaikaisesti kirkas osa sen liikeideaa, mutta myös tunnetila, jonka toivomme toiminnasta välittyvän.

Tarjoamme parhaita suomalaisia, puhtaita, laadukkaita, pohjoisia makuja ja täysruokaa, joka useimmiten tarkoittaa luomua, biodynaamista tai pientuottajien muuta puhdasta tuotantotapaa
Lisäämme asiakkaidemme tyytyväisyyttä, elämänlaatua ja onnellisuutta
Palvelemme asiakkaiden, pientuottajien, eläinten sekä luonnon hyvinvoinnin puolesta
Korostamme ruoan yhteisöllisyyttä hyvinvoinnin perustana ja sosiaalista vastuuta
Luomme kumppanuuksia viljelijöiden ja tuottajien kanssa
Olemme aktiivisia ruoan eettisten, terveydellisten ja ympäristökysymysten suhteen

Lue lisää...

 

Eat&Joy pääsi keittiön kautta Valkoiseen Taloon

Ruoan politiikka on noussut USA:ssa esiin Valkoisen Talon uuden luomupuutarhan myötä. Tämän sai kokea Viisi Tähteä -lehden ja Eat&Joy-Maatilatorin delegaatio, joka tapasi Barack Obaman Washingtonissa ruoan merkeissä. Katso myös tuore 2.9.2009 päivätty Valkoisen Talon julkistama video puutarhasta ja Michelle Obaman haastattelu artikkelin lopussa.

Lue lisää...

 
Eat&Joy Farmers Market

FOR A FRESH NORDIC FLAVOUR

Eat&Joy Maatilatori welcomes you to a unique market in the heart of Helsinki offering seasonal, Nordic tastes with food and produce both local and organic.

The market is open six days a week and has delicacies from more than 250 small producers across Finland : artisan cheeses, berry jams, fish roe, hand-crafted beer and cider, mushrooms, rye bread, smoked specialities, kyyttö forest cow, wild reindeer (poro) and much more – all direct from the producers.

Take home the true taste of Finland !

Location:

Lasipalatsi
Mannerheimintie 22–24
Helsinki, Finland

Maatilatori

Sponsorit

NordenRengas
Nettitapetti

Kuvagalleria